Jdi na obsah Jdi na menu
 


OSS Alliance vyškolila 400 lidí na Linuxu v rámci programu NPPG

7. 12. 2007

OSS Alliance vyškolila 400 lidí na Linuxu
v rámci programu NPPG

Organizace OSS Alliance spolu s Ministerstvem informatiky ČR nabídla zájemcům možnost absolvování základních kurzů obsluhy počítače, kancelářského balíku a práce s internetem na platformě operačního systému Linux s použitím svobodných aplikací.

Kurzy Národního Programu Počítačové Gramotnosti byly v roce 2006 poprvé v historii nabízeny také v alternativě operačního systému Linux.

15. 12. 2006

Organizace OSS Alliance oznamuje, že počet absolventů kurzů Národního programu počítačové gramotnosti Ministerstva informatiky ČR, které v roce 2006 poprvé proběhli také na operačním systému Linux a dalších Open Source aplikacích dosáhl 400.

Obrazek

OSS Alliance jako první v historii kurzů NPPG získala od Ministerstva informatiky ČR finanční prostředky na přípravu linuxové učebnice i na provádění samotných kurzů. Organizaci se podařilo připravit obsah kurzů, vydat nové učebnice a během 1 měsíce vyškolit 400 účastníků, kteří prošli celkem 1200 kurzy.

Školení byla prováděna smluvními partnery téměř po celé ČR, nejvíce zájemců o linuxové kurzy zaznamenávají města Praha a Jihlava. Výhodou linuxových kurzů je mimo jiné to, že účastníci si mimo získaných znalostí a dovedností odnášejí domů i samotné aplikace či operační systém, které mají možnost si zdarma stáhnout z Internetu.

,,Velký zájem o Linuxové kurzy jen odráží situaci v ČR, kde je Linux stále oblíbenějším operačním systémem a Open Source aplikace stále běžnější náhradou často drahých, komerčních aplikací. Je skvělé, když můžete lidi naučit používat nový software a ještě úžasnější, když jim tento software můžete zdarma a legálně poskytnout domů i do práce," dodal Filip Molčan, předseda organizace OSS Alliance.

Více informací o kurzech NPPG na Linuxu: http://www.oss.cz/nppg


OSS Alliance spolu se svými partnery po celém území ČR nabízí tyto základní kurzy:

  • Základy práce s PC a operačním systémem.
  • Práce v kancelářském balíku OpenOffice.org.
  • Práce s internetem (WWW, E-Mail).